Groeien door te delen 

Als ieder persoon, één ander persoon helpt of steunt,

dan krijgen we een mooiere maatschappij.

Dan is 1 + 1 = 3


Stichting Groeien door te delen - 0% commercieel - 100% goede doelen

KvK 77846877 IBAN NL90ABNA0581113330 Vliegheiweg 31, 1272 PJ, Huizen


 

 

One-on-One, 100 keer 1.000 euro actie

 

 # verzoeken: 27

(18-3-2020)Groeien door te delen

 

De één helpt de ander. Dit kunnen kleine dingen zijn als eens boodschappen doen voor de oudere buurman. Een zieke collega begeleiden naar het ziekenhuis of bijles geven aan een immigrant. Of grootser door een vluchteling in huis te nemen of een bijstandsmoeder financieel te steunen. 

 

One on one. De hulp van de één kan het verschil maken voor de ander. 

 

 

Minder ruzie, meer begrip

Minder armoede, meer gelijkheid

Minder eenzaamheid, meer samenhang

Minder sterfte, meer leven

Minder tegenstellingen, meer voldoening

 

 

1ON1. Je helpt een ander, je leeft samen gelukkiger en de samenleving bloeit op.

Rijk in bezit of rijk in leven

 

Ik vind dit heel spannend om te doen, maar ik waag toch een poging.

 

Allereerst excuses voor het feit dat ik dondersgoed besef dat ik makkelijk praten heb. Ik sta aan de goede kant. Ik heb het goed. Ik woon in een mooi huis, heb leuke werkzaamheden, fijne mensen om me heen, en hoef me financieel geen zorgen te maken. 

 

Toch wil ik hierbij een oproep doen. Ik vind het vandaag de dag vaak armoe troef in Nederland. We zijn een welvarend land en hebben het over het algemeen goed. 

Toch zie ik veel armoede. En dan geen armoede in bezit maar armoede in leven. 

 

Armoede hoe we met elkaar omgaan, armoede hoe we steeds individualister worden. Het is vaak ieder voor zich. Met als gevolg veel gestreste mensen, weinig omkijk naar de ouderen, onredelijke discussies over vluchtelingen. Er wordt al getoetert als je niet te snel optrekt bij het stop licht. Agressie tegen hulpverleners is het top punt.

 

Voor mij was een dieptepunt deze week dat een vriendin van ons na jaren trouwe dienst voor haar werkgeefster, uit het niets haar contract niet werd verlengd. Na jaren trouwe dienst werd met 1 zin de stekker eruit gehaald. Reden, terugval in omzet door de corona virus. Jaren gaat het goed, het gaat even minder en daar staat ze op straat. Een gescheiden moeder met 2 tieners. Waar is de menselijke maat? In goede en slechte tijden. 

 

Hetzelfde gebeurt in het groot. De bekende (beursgenoteerde) bedrijven denken meteen als eerste aan de winst en de medewerkers staan erbij en kijken ernaar. Contracten worden niet verlengd, inhuur wordt gestopt, projecten worden stil gelegd. 

 

En natuurlijk besef ik dat corona heftig is en zeker een mega impact heeft op ons allen en de economie. Ik besef dondersgoed dat vele bedrijven, ondernemers sterk worden geraakt. 

Maar stop met de eerste reflex van angst om korte termijn te denken en meteen alles stop te zetten. Ik zou een oproep willen doen om lange termijn te kijken Heb lef, probeer je medewerkers zo lang mogelijk aan je te binden. En ja je winst zal kelderen, ja je kas raakt leger, maar je weet ook 1 ding je behoudt je belangrijkste onderdeel en dat zijn je mensen. Je medewerkers, je teamgenoten, door dik en dun. Ik weet 1 ding zeker dat als je er zo in staat en je probeert je door deze moeilijke tijd het met je medewerkers, teamgenoten te rooien, je er een enorm gemotiveerd team voor terug krijgt voor de lange termijn. 

Ik wil je alleen maar herinneren aan de bedrijven die in de vorige crisis vele mensen ontsloegen en daarna hardop piepten dat ze te weinig vakmensen konden vinden. Deze bedrijven zullen op korte en lange termijn vaak matig presteren.

 

Rijk in bezit, rijk in leven. Laten we elkaar helpen. Als werkgever probeer zo lang mogelijk je medewerkers te steunen, als ondernemer stap niet meteen op de rem. Durf ook tegen de stroom in te roeien. 

Maar ook gewoon als burger, inwoner van Nederland, steun iemand die je kent met boodschappen doen, geef een extra centje voor de mensen die nu door de Corona werkeloos thuis zitten. Bedenk met elkaar wat wel kan. En denk dan aan wat belangrijker is; jouw rijkdom in bezit of jouw rijkdom in leven.

 

Ik sta hier voor een mooi schilderij wat ik geweldig vind. Een afbeelding van allemaal mensen in vuur en vlam. Vuur en vlam kan je zien als de wereld in rep en roer. Maar ik zie het ook als mensen met veel passie. Mensen die naar elkaar om kijken.  

 

En als start wil ik zelf het initiatief nemen. Ik heb de stichting one on one in het leven geroepen. Als 1 iemand nou eens omkijkt naar 1 ander, dan is 1+1 meer dan 2. Als werkgever steun je een medewerker, als buurman haal je eens boodschappen voor je oudere buurman, je steunt eens een bijstandsmoeder of je geeft eens Nederlandse les aan een vluchteling. 

Als ieder 1 ander zou helpen, klein of groot, dan zou de wereld die nu in vuur en vlam staat, een andere wereld zijn.

 

Om dit concreet te maken zal ik zelf starten met 100 mensen duizend euro te schenken.

Duizend euro aan iemand die nu zwaar getroffen is door wat ons overkomt. De huur loopt door, het eten moet op tafel en alle potjes zijn leeg. Iemand of een gezin, die grote zorgen heeft en het hoofd niet meer boven kan houden. Spelregels zijn simpel, ken je iemand die echt in zo’n situatie zit, stuur me dan een persoonlijk bericht.  

 

Lieve mensen; hopelijk is deze storm snel voorbij en kunnen we weer het gewone leven oppakken. 

 

Maar denk graag na over je eigen rol en verantwoordelijkheid. 

 

Doe jij mee? One on one. Wat ga jij doen voor een ander?

 

Succes, groet Allard