Professioneel dromer, ondernemer, spreker, coach

Allard Droste laat in alle eenvoud zien hoe het ook anders kan. Met vertrouwen, loslaten en durf kunnen mensen veel meer dan we denken. Weg met de vaste structuur. Volg de droom. Richt het in zoals je zelf ook het liefst zou werken. 

 

Medewerkers worden mede-ondernemers. 

 

Na tien jaar gewerkt te hebben voor een groot bedrijf, heeft hij de overstap gemaakt naar het ondernemen.

 

Gestart met een lean management praktijk hielp Allard met een sterke hands-on mentaliteit zowel bedrijven als overheidsinstellingen hun processen te vereenvoudigen.

 

In 2007 is hij in het metaalbewerkingsbedrijf Aldowa in de Spaanse Polder te Rotterdam gestapt. Hier is met het team een grote cultuuromslag gerealiseerd van sterk hiërarchisch naar samensturing. Van directief naar organisch. Een omslag van een algemene toeleverancier naar een projectorganisatie voor de gevelbouw. Van 2,5 naar 16 miljoen euro omzet. Van een ziekteverzuim van rond de 7% naar de 2%. Met gewonnen prijzen als de FD Gazelle, VNO-NCW nieuwe helden of de Metaalunie Award als gevolg. Een bewijs dat anders werken mogelijk is niet alleen bij hippe start-ups maar ook in de keiharde praktijk van in dit geval de (maak)industrie. Uiteraard met alle ups and downs.

 

Allard is daarnaast ook actief als investeerder, coach en spreker. Hij is vader van twee zoons, Maas en Duco, enthousiast sporter en woont in Huizen.Big Five - Roelof Hemmen
Big Five - Roelof Hemmen