Professioneel dromer, ondernemer, verhalenverteller, coach

Allard Droste laat in alle eenvoud zien hoe het ook anders kan. Met 100% vertrouwen, loslaten en durf kunnen mensen veel meer dan we denken. Weg met de vaste structuur. Volg de droom. Richt het in zoals je zelf ook het liefst zou werken. 

 

Medewerkers worden (weer) mede-ondernemers. 

 

Na tien jaar gewerkt te hebben voor een groot bedrijf, heeft hij de overstap gemaakt naar het ondernemen.

 

 

In 2007 is hij in het metaalbewerkingsbedrijf Aldowa in de Spaanse Polder te Rotterdam gestapt. Hier is met het team een grote cultuuromslag gerealiseerd van sterk hiërarchisch naar samensturing. Van directief naar organisch. Een omslag van een algemene toeleverancier naar een projectorganisatie voor de gevelbouw. Van 2,5 naar 16 miljoen euro omzet. Van een ziekteverzuim van rond de 7% naar onder de 2%. Met gewonnen prijzen als de FD Gazelle, VNO-NCW nieuwe helden of de Metaalunie Award als gevolg. Een bewijs dat anders werken mogelijk is niet alleen bij hippe start-ups maar ook in de keiharde praktijk van in dit geval de (maak)industrie. Uiteraard met alle ups and downs.

 

 

Zijn laatste initiatief is Groeien door te delen. Een beweging, een stichting, een manier van denken, waarbij een ieder groeit om vervolgens weer meer te delen met een ander. Groeien als mens, als team, als bedrijf of samenleving. Elke dag een beetje beter, leuker, wijzer of mooier. Delen in de vorm van aandacht voor elkaar. Elkaar steunen, helpen of simpelweg even wat aandacht geven. En als je groeit, ga je makkelijker delen en als je deelt, groei weer. Een positieve spiraal die niet meer is te stoppen. Voordat je het weet is je team, je bedrijf, je straat of zelfs heel Nederland een warmere plek om te zijn. 

 

Allard is een multivlieger, coach, professioneel dromer en verhalenverteller. Hij is samen met Irene, vader van twee zoons, Maas en Duco, enthousiast sporter en woont in Huizen.Big Five - Roelof Hemmen
Big Five - Roelof Hemmen